fbpx

Château de Messey – Les Crêts 2018 (Chardonnay)

195,00 kr.

Ikke på lager

Kategori:

Frisk og velafbalanceret

DRUER
100% Chardonnay

FREMSTILLINGEN
Les Crêts er fremstillet af gamle vinstokke (28 år), som er plantet på en temmelig dyb (80 cm) leret kalkstens jord. Der sker naturlig gæring og derefter 6 måneder på franske egetræsfade. Vinen filtreres inden aftapning på flasker.

VINEN
Udseende: Gullig farve, klar og strålende med gyldne reflekser.
Duft: Lidt mineralsk, dominerende noter af frisk akaciehonning samt noter af frisk pære.
Smag: Frisk smag, fin muskatnød og hvide frugt noter kan identificeres, kombineret med diskrete strejf af citrusskal. Finishen er præcis. Fin syre gør hvidvinen let og lækker.
Alkohol: 13,5%
Serveringstemperatur: 10-12 grader

Om produktet

VINGÅRDEN

Domaine Du Château de Messey er en lille vingård placeret i Bourgogne i byen Ozenay. Les Crêts er en smuk grund på 5 hektar beliggende foran slottet. De sidste 4 hektar er plantet i løbet af de sidste fem år. Disse unge vinstokke kommer langt med ind i produktionen af vin.

Selve vinslottet er bygget som en romansk fæstning med to vinger. Denne borg har i sin nuværende form fra 1500-tallet været hjemsted for mange høste gennem hele dens historie. De smukke hvælvede kældre ulmer af historie og duften af gærende vin gennem mange år.

Slottet begyndte, da Marc Dumont erhvervede et område i landsbyen Cruzille tilbage i det 12. århundrede. Territoriet blev plantet og drevet af munkene i Cluny i det 12. århundrede, som er klassificeret som en Mâcon-Cruzille-betegnelse. I dag drives gården af Patrick Dumont.

Efter nogle gode oplevelser i Bourgogne besluttede Dumont-familien i 2017 at fokusere på aktivitet i Ozenay og Cruzille. Området ligger næsten lige imellem Chalon-sur-Saône og Mâcon.

I dag er godset vokset godt, og de driver to vinmarker.

De producerer friske, kraftfulde og mineralske vine.

OMRÅDET / MARKERNE
Oprindelse: Bourgogne, Frankrig

Les Crêts kommer fra en 5 hektar stor vingård uden nogen direkte naboer. Mod øst er dens territorie sammensat af hvid kalksten. De unge vinstokke producerer den runde, gourmet og rige vine.

VELEGNET TIL
– Aperitif
– Skaldyr
– Fisk (kogt, dampet og stegt)

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.